Het Nieuwe Winkelen - Retail Platform Steenbergen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het Nieuwe Winkelen

DossiersDe Nederlandse retail verandert in razend tempo. In de komende tien jaar gaat er meer veranderen in de retail dan het de afgelopen twintig, dertig jaar heeft gedaan. Waarom? Lees hier alles over in het dossier van Inretail: "Het Nieuwe Winkelen: De trends".


Herstructurering van de retail: wat gaat gebeuren

In de jaren zestig en zeventig  veroorzaakten supermarkten een verandering bij de levensmiddelen winkels. Kleine zelfstandigen, zoals de bakker, groenteboer, melkboer en slager delfden massaal het onderspit en stopten hun bedrijfsvoering met een beëindigingsubsidie of een goed aanbod als afdelingschef bij de supermarkt. Non-food winkels hadden geen last van de nieuwe supermarkten. Nu vervult internet de rol van de supermarkt  en is het effect zichtbaar bij de non-food winkels, eigenlijk een herhaling van zetten. Internet, en het nieuwe koopgedrag van klanten leiden tot een herstructurering van de non-food retail.

Lees hier meer over in het artikel over het boek van Cor Molenaar, hoogleraar economie, : "Red de winkel!" of bekijk de video.Consument shopt straks massaal cross-mediaal

In 2020 switcht de Nederlandse consument moeiteloos tussen online en fysiek winkelen. De oriëntatie en aankoop van goederen en diensten wordt een crossmediale beleving:
  • Fysieke winkelbeleving blijft populair, maar online is praktisch
  • Consument wil wel persoonlijke informatie delen, maar is terughoudend voor persoonlijke (web)winkelervaring
  • Concurrentiespeelveld wordt groter door buitenlandse webwinkels

Voor meer informatie, zie de website van Shopping2020.


Platform De nieuwe winkelstraat

Het Platform DNWS is opgericht om winkelgebieden in Nederland te helpen om toekomstbestendig te worden. Dit betekent dat deze winkelgebieden ook in de (nabije) toekomst interessant moeten blijven voor de sterk groeiende groep consumenten die veel tijd doorbrengen in hun digitale wereld. De grenzen tussen de fysieke wereld en de online wereld vervagen steeds meer en de focus van het Platform DNWS is om deze reden sterk gericht op het realiseren van succesvolle kruisbestuivingen tussen de fysieke en online wereld waarin wij leven.
Retail Platform Steenbergen | Boomdijk 7 | 4651 XG Steenbergen | Telefoon 06-51742572 | E-mail: info@rpsinfo.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu