Zeker naar Rotterdam

Dit is geen oude marktplaats. De reden waarom mensen er zo dol op zijn, is vanwege het prachtige plafond, ontworpen door Arno Coenen, die een prachtige mix van kleuren laat zien in de vorm van fruit, bloemen en insecten. Dit is ook een goede plek om wat eten voor de lunch op te halen. Waarschijnlijk minder bekend (een klein item dat we van de stadstour kregen) was dat er enkele oude artefacten in de kelder zijn als je naar het parkeerniveau gaat. Ze laten de voorwerpen zien die zijn opgegraven bij het bouwen van dit prachtige stuk architectuur.

Sommigen zeggen dat het op een zwaan lijkt, anderen zeiden als een harp, wat je ook ziet, het is een heel gezicht! De brug steekt de rivier de Rijn over en strekt zich uit over 802 meter, waardoor het ongeveer 5-6 minuten lopen is. We verbleven eigenlijk in N-How, dat direct naast de brug ligt en een geweldig uitzicht biedt als je de juiste kamer en een hoge verdieping krijgt.

Dit klinkt misschien vreemd, maar als liefhebber was dit geweldig. Toen ze het nieuwe station bouwden, maakten ze zich zorgen over mensen die fietsen aan de voorkant dumpten en dat het overvol en moeilijk te passeren was, dus zorgden ze ervoor dat er beneden een gigantische parkeerplaats voor fietsen werd gebouwd. Er staan ​​serieus honderdduizenden fietsen onder het station, iets wat ik nog nooit eerder heb gezien.

Eten en drinken in Rotterdam hotel new york

Waarschijnlijk het meest bekende beeld van Rotterdam, de Kubuswoningen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom. Een oude man woont in een van de huizen en biedt een bezichtiging aan aan het publiek (ik denk dat het ongeveer 3 euro per persoon kost). Een klein willekeurig verhaal dat mij tijdens een rondleiding werd verteld, was dat ze iets anders aan het bouwen waren, maar nog steeds budget over hadden, daarom bouwden ze uiteindelijk de Kubuswoningen. Ze waren oorspronkelijk nooit gepland om te worden gebouwd, dus dat was een geluk!

Ik zal eerlijk zijn, dit is het enige waar ik nooit aan toe ben gekomen, omdat we geen tijd hadden om naar boven te gaan, maar ik sprak met veel mensen die zeiden dat het het beste uitzicht over de stad bood en voor wat mooie foto’s. Gebouwd rond 1959, heeft het de reputatie het grootste gebouw in Rotterdam te zijn, maar ik heb het gevoel dat ik dit niet moet schrijven omdat het verouderd kan zijn tegen de tijd dat het wordt gelezen, aangezien er op dit moment veel hogere gebouwen worden gepland en gebouwd . Je KUNT, als je geen hoogtevrees hebt, abseilen van de Euromast.

Ik ging op twee tours en beide waren geweldig (maar ze gingen op zeer vergelijkbare routes, dus je hebt er absoluut maar één nodig). Ik moet dit toevoegen omdat het me zoveel heeft geleerd over deze bizarre stad, hoe het volledig werd weggevaagd in de Tweede Wereldoorlog, de snelle evolutie in zijn imago en architectuur en de toekomstplannen voor de stad. Het is moeilijk voor te stellen dat de omgeving van New York zo goed als nieuw is.

Hotel New York is perfect gelegen aan de rand van de rivier en biedt ongelooflijke uitzichten, terwijl er ook een watertaxi is die u er rechtstreeks naartoe kan brengen. Het wordt nu sinds 2000 erkend als nationaal erfgoed.

Bron: www.stadstaxirotterdam.nl

Nieuwste blogs